zondag 24 mei 2015

Foodie =)

Van eten heb ik altijd gehouden. Dat werd op een bepaald punt best wel een probleem: ik at te veel, dus in mijn tienerjaren was ik een propje. Net voor mijn twintigste was ik het zat en viel toen 30 kilo af. Mijn verhouding tot eten kwam beter in balans en dat heb ik gelukkig zo weten te houden. Toch merk ik dat ik altijd een zwak zal blijven houden voor lekker eten. Met name als het voor me staat, kan ik moeilijk weerstand bieden. Ik houd van veel verschillende dingen, want ik heb alles leren eten. En zowel zoet als hartig, ik lust het allemaal.
Maar dacht ik dat ík van lekker eten hield, in 2002 leerde ik mijn man en schoonfamilie kennen: met een deels Indische inslag was het een en al eten wat de klok sloeg! En dat is nog steeds zo. Zodra ik een voet over de drempel zet bij mijn schoonouders, wordt mij gevraagd of ik een stuk taart wil. Of er is een uitgebreide maaltijd uitgestald op de keukentafel, waar ik direct kan aanschuiven. En heb je dat eenmaal op dan blijft er steeds maar nieuw eten aangerukt worden. De hoorn des overvloeds, letterlijk.
In feite is eten amusement voor ons allemaal. Zelf houd ik van koken en probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Christian en ik gaan graag uit eten en laten ons dan soms verrassen met de gerechten die geserveerd worden en de heerlijke bijpassende wijnen. Dat is voor ons echt een avond uit. En wat is er leuker dan lekker in het gras neer te strijken om van een zelfbereide picknick te genieten?
Christian mijmert vaak over al het lekkers, dat hij in gedachten voor zich haalt: echte roomboterkoekjes, kwaliteitskroketten, goede friet, een versgebakken stokbroodje, baklava of een verfijnd taartje dat je alleen in een echte patisserie kan vinden... "Je mag me er 's nachts voor wakker maken, ja ik meen het!" zegt hij dan.
Dit was dan ook een perfectie inspiratiebron voor mijn tweeluik "Aan tafel", die met twee keer 90 x 120 wandvullend bij ons een plek in de keuken heeft gekregen.


Kunstencanvas.nl

En kleine Felix? Die wordt chagrijnig als hij niet op tijd eet en wordt zelfs helemaal wild bij het zien van vers brood. Die arme schat is erfelijk belast :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten