zondag 10 mei 2015

Moederdag

Mijn tweede Moederdag vandaag! Er zijn mensen, die zeggen dat zo'n dag te commercieel is en dat het "iedere dag Moederdag hoort te zijn". Dat laatste is helemaal waar natuurlijk :) Maar het voelt toch wel erg goed om op Moederdag "bij de club" te mogen horen. Het is namelijk heel bijzonder om moeder te zijn.
De zwangerschap verliep heel goed, tot mijn geluk. Ik kijk terug op een ontzettend fijne tijd. Christian en ik waren voor de 20-weken echo alvast namen aan het verzinnen. We kwamen er nog niet echt uit, totdat er op een bepaald moment zo maar ineens een naam in mijn hoofd opkwam: Felix. Dit was de eerste naam die we allebei wel zagen zitten. We hielden dit voorlopig aan als "werktitel" toen uit de 20-weken echo bleek dat ons kind een jongetje was. Maar als je zo'n tijdelijke naam hanteert om je ongeboren kind aan te duiden, dan kun je op een gegeven moment niet meer terug: hij is dan gewoon Felix.
Op de kinderkamer wilde ik een schilderij ophangen, dat ik speciaal voor Felix zou maken. Het doek moest verbeelden welk gevoel ik voor hem had: het geluksgevoel om hem in ons leven te verwelkomen. Ook wilde ik de verwondering over dit nieuwe leven in mijn buik en de dankbaarheid ervoor laten terugkomen. Het werd een schilderij met hierin de vier elementen verwerkt: de lucht met de vogels, het water met de vissen, de aarde met de boom en de bloemen. Vuur heb ik verbeeld middels de zon en het hart (passie). Het grappige is dat ik me later realiseerde dat de naam Felix zelf ook "gezegend, voortvarend, gelukkig" betekent. En dat het dus niet alleen de naam van onze zoon zou zijn, maar tevens een treffende titel voor het doek.
Felix is nu bijna 15 maanden. Alle clichés blijken te kloppen en ik geniet er heel erg van om hem te zien opgroeien. Hopelijk krijgt het schilderij voor Felix ook een bijzondere waarde. Iets waar hij blij van wordt, iedere keer als hij ernaar kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten