zaterdag 16 mei 2015

Polder

Geboren en getogen in de Zuidplas-polder kan ik het polderlandschap wel dromen. De groene weilanden met koeien en soms paarden of schapen. De slootjes, die deze landerijen afscheiden, al dan niet met riet in de kant. De boerderijen, waarvan de allermooiste nieuwe rieten daken hebben.
Na uitstapjes naar andere delen van Nederland, woon ik inmiddels alweer meer dan 10 jaar in Schoonhoven. Schoonhoven is een redelijk compact stadje, middenin het Groene Hart, met een klassiek centrum. De sfeer, vooral in mijn eigen buurtje, vind ik er geweldig.
De Krimpenerwaard, waarin Schoonhoven gelegen is, leent zich uitstekend om een heerlijke fietstocht doorheen te maken. Ik zeg altijd maar dat de polder onze achtertuin is. Je zit er binnen enkele minuten vanaf ons huis. Met de wind in je haren fiets je naar wens een klein of een groot rondje. Wordt het Vlist, Haastrecht of toch naar Gouda heen en terug?
Sinds een paar jaar heb ik een geweldige fiets, destijds gekocht voorbereidend op de gezinsuitbreiding. Nu gaan Christian en ik met kleine Felix in het kinderzitje voorin lekker een rondje fietsen. Zowel hij als wijzelf genieten dan volop.En wat we dan onderweg niet allemaal tegenkomen, waar hij met zijn kleine vingertje naar wijst! Het inspireerde mij om er een aantal schilderijen met gedichten over te maken.

Zoals bijvoorbeeld e
en haas die door de weilanden rent, die je tot in de verte kan volgen:
KunstenCanvas.nl
Een eendje in de sloot, die duikend naar zijn eten zoekt en geniet van zijn dagelijkse zwemrondjes:
KunstenCanvas.nl
De kikker die -bijna onzichtbaar- met zijn gekwaak een eigen geluid aan de polder geeft:


KunstenCanvas.nl
In de loop der jaren ben ik de polder meer en meer gaan waarderen. Ik ben er nog lang niet uitgekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten