zaterdag 2 mei 2015

Vissen

Mijn sterrenbeeld is Vissen. Daarvan wordt gezegd dat het creatieve en vooral dromerige mensen zijn. En dat geloof ik natuurlijk direct :) Wellicht dat mijn fascinatie voor echte vissen (de dieren dus) voortkomt vanuit dit dromerig karakter. Hoewel ik niet meteen in reïncarnatie geloof, zeg ik altijd gekscherend dat ik in een vorig leven een vis moet zijn geweest. Ooit op vakantie naar Kos deed ik een duikexcursie: compleet met zuurstoffles en wetsuit. Ik zag er niet uit (bleek later op de cheesy foto die ik na de duik heb aangeschaft) maar nog nooit heb ik me zo goed gevoeld als tijdens die duik!
Als het even kan bezoek ik tijdens vakanties een aquarium. In het buitenland heb je vaak hele mooie. Daar kijk ik dan ook mijn ogen uit. In het aquarium van Barcelona moest ik zelfs een traantje wegpinken bij het zien van een maanvis, zo ontroerd raakte ik ervan, want: zo mooi! Vissen zijn dan ook vanaf het moment dat ik begon te schilderen een belangrijke bron voor inspiratie. In een van mijn eerste werken met acrylverf (het kleurrijke doek is uit 2004) zie je duidelijk dat ik nog moest wennen aan de manier om hiermee te schilderen...


Een aantal andere, kleinere werken volgden, waarbij ik ook deels aan het experimenteren was.Mijn laatste "vissenwerk" is met het gedicht een ode aan dit dier. Hierin uit ik mijn fascinatie, die waarschijnlijk ook altijd zal blijven.

Bubbel schilderij met gedicht
KunstenCanvas.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten