zondag 28 juni 2015

Note to self

Al sinds jaar en dag draag ik notitieboekjes met me mee. Voor die ene geniale ingeving...oef, je zal maar geen papier bij je hebben! En al heeft de (digitale) tijd geleerd dat je niet altijd papier nodig hebt, ik vind het vaak nog steeds het fijnst.

Het enige is dat je in de loop van de tijd ook te veel van die boekjes kan hebben verzameld. Dat komt omdat ze vaak leuk zijn vormgegeven. Bovendien zie je ze als kleine schatkistjes als ze eenmaal volgekrabbeld zijn. Het worden er steeds meer. En al die losse blaadjes met die "notes to self" zijn uiteindelijk niet echt meer overzichtelijk. Dan weet je het: soms moet je gewoon opruimen.


Mijn notitieboekjes

En wat die opruimsessies je niet opleveren! Zoals recepten voor appeltaart met kokos en gemberjam of cocktails met rare zelfbedachte namen, zoals "Big Smurf Assassination" (met blauwe limonade, roomijs en een scheut frambozensiroop). Muziek- en boekentips, bijvoorbeeld voor boeken van Sylvia Witteman: Staatsieportret van een stofzuiger en De Troost van een warm visje. Ook te vinden in de notitieboekjes: heel veel handige tips, waar ik veel profijt van zou hebben gehad als ik ze niet alleen had opgeschreven maar tevens had toegepast: triggerpoint-massage, 3 minuten mediteren per dag, en persoonlijke efficiëntie volgens "doe het nu"-principe, om maar een indruk te geven.
Verder oneindig veel to do's, waarvan ik sommige uiteindelijk maar gewoon in het rijtje "To do ever" heb gezet en een aantal bestsellers door M.M. van der Wal in blurb-formaat.
En genoteerde wachtwoorden, die ik nu zo langzamerhand in een beter systeem aan het vastleggen ben...

Het belangrijkste wat dit doorbladeren mijn opleveren is heel veel inspiratie voor nieuwe schilderijen! Deze is ontstaan door een simpel krabbeltje in een van mijn boekjes op het moment dat ik het zingen van een merel waarnam:Maar ook een gedichtje, wat ik al eerder had geschreven, verraste mij toen ik mijn notitieboekje opnieuw doorlas. Ook hier besloot ik een schilderij van te maken:


www.kunstencanvas.nl

Zo krijgen deze notities voor mij een nieuwe waarde. Door de schilderijen op te hangen heb ik tevens een manier gevonden om ze te delen met anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten