maandag 3 augustus 2015

Zuurstokje

Kleuren hebben altijd een aantrekkingskracht op me. Het liefst heldere en diepe kleuren. Zoals bepaalde bloemen een intense kleur kunnen hebben. Of de lucht, of in sommige landen de zee... En dan bij voorkeur een combinatie van deze diepe kleuren, daar omring ik me graag mee, op welke manier dan ook. Dat heb ik altijd al gehad. Het heeft eigenlijk een beetje iets kinderlijks...


Het heldere paars van deze bloem werkt bijna hypnotiserend op me!
Zo blauw!
Bijnaam, die ik rond mijn twintigste dan ook van een vriendin kreeg, vanwege deze liefde voor kleur, vaak terugkomend in mijn kledingkeuze, was "zuurstokje". En prompt gaf ze me een felroze gestreepte strandtas en een strandlaken met krachtig oranje en blauwe figuren erop. Ik was er heel gelukkig mee =)

Wat ik dan ook fantastisch vind, is als de regenboog verschijnt aan de hemel. Eerst al die donkere lucht, waar hij vaak zo mooi tegen afsteekt. De zon, die de rest van het decor goed uitlicht. Met een dergelijk weerfenomeen is het zeer waarschijnlijk dat je een regenboog gaat zien. Ik probeer op zo'n moment als het maar enigszins kan naar het raam te gaan -of beter: de deur uit te lopen- om er een glimp van op te vangen. En er zo lang als mogelijk van te genieten.


Daar zul je 'm hebben...!
Zo'n mooi natuurverschijnsel doet me altijd beseffen dat me dat moment gegeven wordt. En dat ik er maar beter naar kan kijken, omdat het echt een cadeautje is. De rest vergeet dan ik even.

Dat besef heb ik proberen te vatten in een gedicht (in mijn notitieblokje). Later maakte ik er een schilderij bij. Het werk hangt bij mij bovenaan het trapgat, waar ik iedere dag meermaals langsloop, zodat ik mezelf er steeds aan blijf herinneren.


Mét gouden lijst :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten